Op 1 oktober 2022 is de vijfde wedstijd van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit gelopen: de Snel Uitzendbureau Eemsmondloop. De weersomstandigheden waren gunstig. Voor en na de loop was het nat, tijdens de loop af en toe een drup. Met een temperatuur van ongeveer 16 graden was het prima loop weer. Op de kenmerkende lange wegen buiten het dorp moesten de lopers een redelijke wind trotseren. De inschrijving was in sportcentrum de Oude Fabriek. Hier konden de deelnemers hun startnummer en chip halen.

Om 15:00 werd het startschot gegeven door Justin Wieringa, eigenaar van Snel uitzendbureau, die nieuwe hoofdsponsor voor de Eemsmondloop. Samen met de 121 lopers telde hij af om op het exacte tijdstip de lopers weg te schieten met een luchthoorn. De 10 kilometerlopers moeten 2 ronden lopen, deze gaan zowel binnen als buiten het dorp. Vanaf de start op de Lijnbaan werd er hard gelopen om na de eerste kilometer in het dorp een goede positie te krijgen voor het voor de aansluitende lange rechte stukken buiten het dorp. Hierna gaan de lopers via landgoed Rensuma over een verhard bospad terug naar dorp. De finish is vanouds rondom de vijver aan de Bommel. Speaker Abe Kampen gaf commentaar en toelichting.

Willem Lenting uit Zuidwolde was overall winnaar op de 10 kilometer in een tijd van 35:32. Bij de Heren Senioren was Gerben Vermij uit Leens de snelste, hij legde de 10 kilometer af in 36:27, Demian Zijlstra uit Leermens werd 2e en Martin Toren uit Bedum werd 3e. Bij de Heren 40+ was Willem Lenting de winnaar, tevens overall winnaar, Remco Oost uit Rottum werd 2e en Bert-Jan Wever uit Onstwedde legde beslag op de 3e plaats. In de categorie Heren 50+ werd Jan Venhuizen uit Appingedam winnaar in 38:37 gevolgd door Klaas Brouwer uit Zuidbroek en Edward Pechler uit Bierum pakte de derde plek. Bij de Heren 60+ was het goud voor Karel Edens uit Groningen in 42:22, het zilver voor Henry Kuipers uit Bedum en het brons ging naar André Goes uit Ulrum.

Bij de dames op de 10 km was overall winnaar Femke Veldman uit Delfzijl in een tijd van 45:55, Bij de Vrouwen senioren pakte José Ebbinge uit Ten Boer het goud in een tijd van 47:20, Anne ter Els uit Haren pakte het zilver en het brons ging naar Janneke Mosselaar uit Surhuisterveen. In de categorie dames 40+ was Femke Veldman de snelste en tevens bij de vrouwen overall winnaar, als 2e eindigde Vivian Steiger uit Wagenborgen. Bij de dames 50+ kwam Simone Binnema uit Eenrum al eerste over de meet in een tijd van 48:25, gevolgd door Aleida Groothoff uit Winsum. Wiesje Jacobs uit Warffum werd 3e. De recreantenloop over de 5 km werd gewonnen door Jos Vast uit Winsum in een tijd van 19:34. De snelste dame was Hanny Douma uit Zuidhorn in de tijd van 23:32. Een aparte competitie binnen de Snel Eemsmondloop is de snelste Meijster man en vrouw. Bij de mannen mag Ab Slagter (44:31) en bij de vrouwen Kea Rispens (58:06) dit jaar de titel voeren.

De cheque van 75 euro, geschonken door Sporthuis Mossel uit Appingedam, ging naar Pieter Jan Kooi uit Loppersum. Alle lopers kregen als eindherinnering het wel bekende zakje aardappelen mee naar huis. Ondanks de regen voor en na de loop kan de organisatie spreken van een uitstekende verlopen wedstrijd. De volgende en laatste loop van het Ommelander Loopcircuit is de Huis en Hypotheek Ekensteinloop op zaterdag 22 oktober a.s.

De uitslagen en de foto’s zijn te vinden via het menu Seizoen 2022 aan de bovenzijde van de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.