De 20e Steemer Omloop gehouden op 13 mei 2023, de eerste loop van het Huis en Hypotheek Ommelanderloopcircuit, is mede dankzij de weergoden weer een groot succes geworden.

In clubgebouw “Moarstee” konden de lopers zich inschrijven en zich voorzien van startnummers en chips voor de juiste tijden. De wedstrijd werd onder prachtige omstandigheden gelopen met als start en finish het ijsbaanterrein. Het was voor de lopers en toeschouwers ideaal weer om te kijken en hard te lopen door en rond Stedum. Voorafgaande aan de loop ging  basisschool “De Klaver” van start met een sponsorloop t.b.v. aanvulling voor het jaarlijkse schoolreisje. Aangemoedigd door het vele publiek liepen de 29 kinderen in 7 minuten zoveel mogelijk rondjes in hun gekregen t-shirts voor een vast bedrag of per ronde. Na afloop was er drinken en een medaille als beloning.

Om 17.00 uur werden de deelnemers weggeschoten door Jaap Nienhuis uit Usquert. De speakers Henk Kooi en Fokko Smit gaven commentaar en begeleiden de deelnemers naar de finish. Bij de tien kilometer heren kwam als eerste Gerben Vermij uit Leens over de finish, gevolgd door Gideon Douma uit Appingedam. Als derde eindigde Harm Schoonveld uit Bedum.  Bij de heren 40+ werd Barry Bronsema uit Meedhuizen eerste. Hij liep ook de snelste overall-tijd en werd gevolgd door Merwin Dollison uit Winschoten. Jos Vast uit Winsum werd na enkele minuten derde. Bij de heren 50+ kwam als eerste over de finish de Stedumer Kees Groenendijk gevolgd door Frank Marks uit Groningen en derde werd zijn plaats genoot Peter van Dam. Bij de heren 60+ was Siemon Hinrichs uit Appingedam de snelste gevolgd door Hermannus Hovinga uit Wildervank. Als derde kwam Karel Edens uit Groningen terug op het ijsbaanterrein.

Bij de dames was het Renske Linstra uit Appingedam die met voorsprong als eerste binnenkwam, gevolgd door Annemarije Souer uit Bedum. De Groningse Kirsten van Apeldoorn ging als derde onder de finishboog door. Bij de  40+ ging de overwinning naar Femke Veldman uit Delfzijl gevolgd door Marinda Gankema uit Hoogkerk. De derde plaats ging naar Karin van der Veen uit Thesinge. Bij de vrouwen 50 + werd Simone Bennema uit Eenrum eerste gevolgd door Yvonne van der Knaap uit Groningen. Als derde kwam Carla Dijkstra uit Groningen over de finish.

Bij de vijf kilometer kwamen twee Stedumers als eerste over de finish, namelijk bij de heren Okubamichel Ainine Tesfahuney en bij de dames Emma Dijkstra. Zij ontvingen een heerlijke bakkerskoek. De cheque van 75 euro gesponsord door Sporthuis Mossel uit Appingedam ging naar Anke Bijma uit Bedum.

De organisatie van de Steemer Omloop bedankt iedereen en met name het bestuur van ijsvereniging Stedum, alle vrijwilligers die 20 jaar de organisatie ondersteunden, sponsoren en de chiptiming van het Ommelander Loopcircuit die de loop tot een groot succes maakten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.