Het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit bestaat uit zes lopen per loop bestaande uit een wedstrijdloop per leeftijdsklasse over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en in de meeste gevallen (zie informatie over de desbetreffende loop) een jeugdloop tot en met twaalf jarige leeftijd.

Tijdregistratie
De finishtijden van zowel de wedstrijd- als de trimlopers worden geregistreerd door middel van chiptiming en zo spoedig mogelijk na iedere loop of uitslagen.nl en op onze website vermeld. De deelnemers aan de tien kilometer strijden om een plaats in het overall klassement van het circuit. Deze prijs wordt na afloop van de laatste loop van het circuit (op Landgoed Ekenstein te Appingedam) uitgereikt aan zowel de heer als de dame die de meeste punten heeft gescoord tijdens alle lopen van het circuit.

Bij elke loop wordt er een trimloop van vijf kilometer georganiseerd. Deze telt niet mee voor het klassement. Wel wordt er een klassement opgemaakt van zowel dames als heren. Hierbij gaat het om de dame en heer die de meeste punten (het vaakst heeft gewonnen) of snelste tijd behaalt in de trimlopen. De snelste tijd geldt alleen bij gelijk aantal behaalde overwinningen. Bij elke trimloop krijgen de eerst finishende heer en dame een aardigheidje als prijs. (bijvoorbeeld een Groninger koek o.i.d.). Er is een aanmoedigingsprijs voor de deelnemer en de deelneemster met de meeste overwinningen of de snelste tijd op de vijf kilometer trimloop gerekend over het gehele seizoen. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door de stichting OLC.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor zowel de wedstrijd- als de trimloop bedraagt € 6,00. Het inschrijfgeld voor de jeugd verschilt per loop (van gratis tot € 2,50)

Eindklassemant
Voor het eindklassement gelden de resultaten van de beste vijf lopen.

Er zijn acht categorieën voor het klassement (leeftijd op 1 april van het betreffende jaar):
– Heren senioren
– Heren 40+
– Heren 50-
– Heren 60+
– Dames senioren
– Dames 40+
– Dames 50+
– Trimloop 5 kilometer
Tevens is er een wedstrijd overall-klassement voor zowel de heren als de dames.

Per wedstrijdcategorie zijn er drie prijzen in het eindklassement.

In de wedstrijd overall-klassementen is er voor de heer en de dame met de meeste punten een wisselbeker te winnen (definitief in handen van de heer en dame die drie keer op rij het eindklassement op zijn/haar naam weet te schrijven).

Voor het overall-klassement geldt het aantal punten dat een deelnemer in zijn/haar eigen klasse behaald.

Er is een speciale herinnering bij deelname aan minimaal vijf lopen. Deze herinnering wordt uitgereikt bij de zesde (is laatste) loop.

Deelname is voor eigen risico.

De puntentelling voor de wedstrijd-klassementen is als volgt:

1e – 35 punten
2e – 30 punten
3e – 26 punten
4e – 23 punten
5e – 21 punten
6e – 20 punten
7e – 19 punten
8e – 18 punten
9e – 17 punten
10e – 16 punten
11e – 15 punten
12e – 14 punten
13e – 13 punten
14e – 12 punten
15e – 11 punten
16e – 10 punten
17e – 9 punten
18e – 8 punten
19e – 7 punten
20e – 6 punten
21e – 5 punten
22e – 4 punten
23e – 3 punten
24e – 2 punten
25e – 1 punt

Bij gelijk eindigen wordt de eindrangschikking bepaald door de resultaten waarin de gelijk eindigende lopers/loopsters gezamenlijk hebben gelopen. Is ook dat resultaat gelijk dan bepaalt de snelste totaaltijd van de lopen waarin de gelijk eindigende lopers/loopsters gezamenlijk hebben gelopen over de eindrangschikking. Bepalend voor de klassering zijn de bruto-tijden van de deelnemers/deelneemsters.

In situaties waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie van het circuit.

Nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen?