Op 29 augustus 2022 is de 4e loop van het Ommelander Loopcircuit gelopen: de Jannes Nijboer Loop. De weersomstandigheden waren gunstig wat betreft de temperatuur maar de wind speelde de deelnemers op de 10 km en op de 5 km enkele kilometers wel parten vanwege een forse tegenwind.

Om 18.45 werd het startschot gegeven voor de jeugdloop voor de kinderen van de basisscholen. Zij liepen een rondje van ongeveer 2 km door het dorp en werden aangemoedigd door de ouders en de lopers van de 10 en 5 km die later van start gingen om respectievelijk 19.00 uur en om 19.05 uur.

Om 19.00 uur was het zover voor de 110 deelnemers aan de 10 km loop. De 10 km bestaat uit een grote ronde en gaat voor het grootste deel buiten het dorp om. Vanaf het begin werd er hard gelopen en op de tweede kruising waren twee heren al een klein beetje los van de rest van de lopers. Daarna ging het door het bos en via het fietspad richting Boven Thesinge waar een drinkpost klaar stond om de lopers van een bekertje water te voorzien. Na de oversteek over de Boersterweg werd koers gezet naar de Westerwijtwerdermaar om daarna met een bocht naar Dijkshorn, waar een tweede drinkpost klaar stond, de laatste anderhalve kilometer te voltooien tot de finish op de Blinkerdlaan.

Demian Zijlstra is de overall winnaar geworden in een tijd van 35:38. Gerben Vermij  legde beslag op de tweede plek en op derde plek eindige Austin Ritsema uit Lakin (Amerika). Austin was op bezoek bij zijn oma in Bloemhof en zag dat er een hardloopwedstrijd was en besloot om mee te doen met een derde plek als resultaat.  Bij de Heren 40+ was Remco Oost uit Rottum de winnaar en Ferdie Witvoet legde beslag op het zilver. Het brons was voor Luit van der Molen. De categorie Heren 50+ werd een prooi voor Jan Venhuizen op de voet gevolgd door Klaas Brouwer. Sietze Jan Boer pakte de derde plek. Bij de Heren 60+ was Henk Por wederom de snelste. Harmannus Hoving en Henry Kuipers legden beslag op het zilver en het brons.

Bij de dames op de 10 km werd de overall winnaar Annewil Schreuder in een mooie tijd van 38:42 op ruime afstand gevolgd door José Ebbinge 46:24 en Monica Kamphuis 48:23. In de categorie dames 40+ was Femke Veldman de snelste in een tijd van 46:11 met als tweede Mariska Bosch (51:36) en derde Karin vd Veen (55:08). Bij de dames 50+ kwam Simone Binnema al eerste over de meet in een tijd van 47:25 op ruim een minuut gevolgd door Cora van der Wal in een tijd van 48:31. Bijna 5 minuten later finishte Trea Kuipers in de tijd van 53:29.

De recreantenloop over de 5 km werd gewonnen door Merwin Dollison uit Winschoten in een tijd van 18:31 op bijna een minuut gevolgd door Roland Vos (19:29). De derde plek was voor Jos Vast in de tijd van 21:33.  De snelste dame was Suzanne Bosscher uit Delfzijl in de tijd van 24:53.

Kortom het was weer gezellig in Ten Boer en dank aan alle sponsoren, vrijwilligers en organisatie want zonder jullie krijgen we dit niet voor elkaar.

De uitslagen en foto’s van de loop zijn te vinden via het menu-item Seizoen 2022 bovenin het menu.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.