Inmiddels hebben we de lopen in Stedum, Middelstum, Loppersum, Ten Boer en Uithuizermeeden achter de rug. Traditioneel is de Huis & Hypotheek Ekensteinloop de laatste loop van het seizoen. De loop vindt plaats op zaterdag 21 oktober 2023 op en rond het fraaie landgoed Ekenstein te Appingedam.

De inschrijving vindt plaaats in ’t Schathoes. Hier is na afloop ook de prijsuitreiking. Op Ekenstein zullen tevens de attenties worden uitgereikt aan deelnemers die (inclusief de Ekensteinloop) aan minimaal 4 lopen van het Ommerlander loopcircuit 2023 hebben deelgenomen. Ook zullen de klassementen van de diverse leeftijdsklassen en de snelste heer/dame over alle lopen worden bekendgemaakt.

Parkeren kan op het parkeerterrein op locatie Ekenstein alleen te bereiken via afslag Tjamsweer en in de linker berm van de Albedaweg/Rijksweg afslag Ekenstein. Volg daarbij de instructies van de verkeersregelaars.

De wedstrijdlopers lopen twee ronden van vijf kilometer en de recreatieve lopers kunnen kiezen uit één of twee keer een ronde van vijf kilometer. De start is om 14.00 uur op de tussenweg ’t Schathoes en het Damsterdiep. De route die de deelnemers volgen is eerst richting Eekwerderdraai. Na twee keer een rechtse bocht wordt het landgoed Ekenstein opgelopen en gaat de route voorbij de Borg, via de vermaarde bult van het landgoed en de vijver gaat het naar de dierenweide. Hier wordt het bospad vervolgd richting de vijver van vaargroep Ekenstein. De lopers passeren vervolgens ’t Schathoes naar het keerpunt vlak voor de brug richting Appingedam. Dan gaat het terug naar de start/finish via de parkeerterrein waar een verfrissing en herinnering zullen worden aangeboden.

De organisatie van het Huis en Hypotheek Ommerlanderloopcircuit nodigt alle lopers/loopsters en kijkers uit om deze 15e Ekensteinloop tot een groot succes te maken.

Einde van een tijdperk BuurContact/Ommelander loopcircuit

Het Huis & Hypotheek Ommelander Ekensteinloop is de allerlaatste loop die door de Stichting Ommelander loopcircuit georganiseerd wordt. Ruim twintig jaar heeft het circuit in een grote behoefte voorzien. Met gemiddeld over de afgelopen jaren iets van 175 deelnemers per loop kan gesteld worden dat er in totaal 21.000 inschrijvingen zijn geweest. Een mooi resultaat van een goed lopende organisatie.

Wij hebben het de afgelopen jaren met veel plezier gedaan en wensen alle deelnemers veel succes met hun hardloopactiviteiten in de toekomst.

 

Onderdeel Afstand Starttijd Inschrijven Inschrijfgeld
Wedstrijdloop 10 km 14.00 uur 12.30 uur – 13.30 uur 7 euro
Trimloop 5 km 14.00 uur 12.30 uur – 13.30 uur 7 euro