Avada Accountant Demo

Huis & Hypotheek Ekensteinloop Appingedam

22 oktober 2022

Laden Evenementen

Op zaterdag 22 oktober 2022 wordt het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit traditioneel afgesloten met de Huis & Hypotheek Ekensteinloop op het fraaie landgoed Ekenstein te Appingedam.

De inschrijving is van 12.30 uur tot 13.30 uur in ’t Schathoes op het landgoed. Hier is na afloop ook de prijsuitreiking. Op Ekenstein zullen tevens de attenties worden uitgereikt aan deelnemers die (inclusief de Ekensteinloop) aan vijf of zes lopen van het Huis & Hypotheek Ommerlander loopcircuit hebben deelgenomen.

Parkeren kan op het parkeerterrein op Ekenstein dat alleen is te bereiken via de afslag Tjamsweer. Ook kan er in de linkerberm van de Albedaweg/Rijksweg afslag Ekenstein worden geparkeerd. Verkeersregelaars zullen de deelnemers begeleiden naar de parkeerplekken.

De wedstrijdlopers lopen twee ronden van vijf kilometer en de recreatieve lopers kunnen kiezen uit èèn of twee keer een ronde van vijf kilometer. De start is om 14.00 uur op de weg tussen ’t Schathoes en het Damsterdiep. De route die de deelnemers volgen is richting Eekwerderdraai. Na twee keer een rechtse bocht wordt het landgoed Ekenstein opgelopen en gaat de route voorbij de Borg, de vermaarde bult van het landgoed Ekenstein en de vijver naar de dierenweide. Hier wordt het bospad vervolgd richting de vijver van vaargroep Ekenstein. De lopers passeren vervolgens `t Schathoes naar het keerpunt vlak voor de brug richting Appingedam. Dan gaat het terug naar de start/finish via de parkeerterrein waar een verfrissing en herinnering zullen worden aangeboden.

De organisatie van het Huis & Hypotheek Ommerlander loopcircuit nodigt alle deelnemers en toeschouwers uit om de 14e Ekensteinloop tot een groot succes te maken.

Onderdeel Afstand Starttijd Inschrijven Inschrijfgeld
Wedstrijdloop 10 km 14.00 uur 12.30 uur – 13.30 uur 6 euro
Trimloop 5 km 14.00 uur 12.30 uur – 13.30 uur 6 euro