Avada Accountant Demo

Lopster Torenloop

2 juli 2022

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.


Op zaterdag 2 juli 2022 is het zover, dan vindt de 15e editie van de Lopster Torenloop plaats. Loppersum zal op deze zaterdagavond volop in het teken staan van hardlopende deelnemers.
Ook dit jaar maakt de Lopster Torenloop weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Dit Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste twee, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum reeds zijn gelopen. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Jannes Nijboerloop in Ten Boer, de COOP Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Huis & Hypotheek Ekensteinloop in Appingedam.

Route
Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen.
De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en zal nagenoeg dezelfde route zijn als de editie van 2019.
Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat,
Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals stukje Wijmersweg, Lagestraat en de “bult” van de Hogestraat weer naar start/finish op het Marktplein.
De recreatieve lopers lopen één rondje van vijf km en de wedstrijdlopers lopen twee rondjes van vijf km.

NulpuntNul-estafette voor teams
Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zgn. “NulpuntNul-estafette” weer plaatsvinden. Teams met elk vier deelnemers van o.a. Albert Heijn, Aristo Promotions, Brasserie Meer, Bruintjes en Keurentjes, Jeugdsoos Flits, MFAC Loppersum, Reunië 2019 en Wereldwinkel “Veur Elkenain”, strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die de vorige editie van 2019 werd gewonnen door Jeugdsoos Flits. Al met al een sportieve en hilarische uitdaging die tegelijk een mooie warming up is voor de vijf of tien kilometer.

Starttijden en inschrijven
Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve- en wedstrijdloop valt het startschot om 19.00 uur, welke wordt gegeven door Martin Jurna, de Lopster
kapper die dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert. Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Tevens is hier ruimte om zich om te kleden.
De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur en de kosten bedragen € 1,00 per deelnemer (dit is incl. herinnering).
De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van vijf en tien km vindt plaats tussen 17.00 – 18.30 uur en deze kosten bedragen € 6,00 per deelnemer.

Voor meer informatie over de Lopster Torenloop kijk op www.mfacloppersum.nl of volg ons op Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100011440073967

Onderdeel Afstand Starttijd Inschrijven Inschrijfgeld
Wedstrijdloop 10 km 19.00 uur 17.00 uur – 18.30 uur 6 euro
Trimloop 5 km 19.00 uur 17.00 uur – 18.30 uur 6 euro
Jeugdloop rondjes rond de kerk 18.00 uur 17.00 uur – 17.45 uur 1 euro