De 19e Steemer Omloop gehouden op 14 mei , de 1e loop van het Huis en Hypotheek Ommelanderloopcircuit is een groot succes geworden.

In clubgebouw Moarstee konden de lopers zich inschrijven en voorzien van startnummers en chips voor de juiste tijden. De wedstrijd en recreatieve loop werden onder prachtige omstandigheden gelopen met als start en finish het ijsbaanterrein. Met een lekkere temperatuur werd door en rond Stedum de vijf en tien kilometer gelopen.

Voorafgaand aan de loop gingen de leerlingen van basisschool De Klaver van start met een sponsorloop t.b.v. Oekraïne. Aangemoedigd door het vele publiek, vaders, moeders, opa`s en oma`s liepen ze in een kwartier zoveel mogelijk rondjes voor een bedrag per ronde of een vast bedrag. Na afloop was er een medaille en drinken als beloning.

Voor de start werd stil gestaan bij het overlijden van bestuurslid van het eerste uur van het circuit Jannes Nijboer. Om 17.00 uur werden de deelnemers weggeschoten door de voorzitter van de ijsvereniging, Anjo Hofman. Speaker Fokko Smit gaf commentaar en begeleide de deelnemers naar de finish. Bij de 10 kilometer senioren kwam als eerste Gerard Vos uit Appingedam over de finish, gevolgd door Gerben Vermij uit Leens. Als derde eindigde Demian Zijlstra uit Leermens . Ook bij de dames senioren werd er gestreden om het hoogste schavot. Het was Tine van der Borne uit Oordegem (België) die met voorsprong als eerste binnenkwam. Graciëlle Evertsz uit Delfzijl bereikte als tweede de finishboog. Derde werd de Bedumse Annemarije Souer .

Bij de heren 40+ werd Remco Oost uit Rottum 1e. Hij werd gevolgd door Peter Pettinga uit Groningen.Eén minuut kwam Richard v.d. Meij terug op het ijsbaanterrein en werd 3e. Bij de heren 50+ was Klaas Brouwer uit Zuidbroek de snelste. Hij werd gevolgd door Wietze de Vries uit Appingedam en Siemon Henrichs uit Delfzijl. Bij de heren 60+ toonde Harmannus Hoving uit Wildervank zich de snelste. Hij werd gevolgd door Henry Kuipers uit Bedum. Karel Edens uit Groningen finishte als derde. De dames 40+ klasse kende in Femke Veldman uit Delfzijl een prima winnaeres. Mariska Bosch uit Appingedam en de Stedumse Sieta Jans werden 2e en 3e. Aleida Groothoff uit Winsum was de snelste in de klasse dames 50+. Tineke Roorda uit Westeremden en Ankie Mulder uit Groningen tekende voor de 2e en 3e plek.

Bij de recreatieve loop over vijf kilometer waren Jos Vast uit Winsum en Suzanne Bossche uit Delfzijl als eersten terug bij de finish. Zij werden verblijd met een Knols koek. Uit het deelnemersveld werden tien goody bags verloot als presentje wegens het 20 jarig bestaan van het hardloop circuit. De cheque van 75 euro, geschonken door Sporthuis Mossel uit Appingedam, ging naar Gerben Veenstra uit Zandeweer. De organisatie van de Steemer Omloop bedankt de vrijwilligers voor hun inzet en hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij de 20e Steemer Omloop.

De uitslagen en foto’s zijn te vinden in het menu bovenin de pagina onder Seizoen 2022.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.