De weersvoorspelling tijdens de Hippolytusrun in Middelstum was zeker niet goed te noemen. Tijdens de loop kwam de regen bij tijd en wijle met bakken uit de hemel. Gerben Vermij en Graciëlla Evertsz trokken zich er niet veel van aan en waren de winnaars op het kletsnatte ijsbaanterrrein.

De gehele dag was er door de vrijwilligers van de actieve ijsvereniging ijsbaan Middelstum gewerkt om er weer een piekfijn evenement van te maken. In de loop van de middag begon het te regenen met af en toe een fikse hoosbui. Het evenement ging om 19.00 uur van start met een sponsorloop voor de basisscholen waarbij de ongeveer vijftig leerlingen onder andere geld inzamelden van sport- en spelmateriaal.

Om half acht gaf voorzitter Pier Prins van de ijsvereniging het startsein voor de honderd en vijftig senioren voor hun wedstrijd over tien kilometer of de recreatieve loop over vijf kilometer. Al snel werd duidelijk dat het nier meer droog zou worden. Op het ijsbaanterrein was af en toe sprake van een heus waterballet waarbij Gerben Vermij uit Leens bij de Heren en Heren overall uiteindelijk als eerste de twee rondes van vijf kilometer voltooide in een tijd van 36:38 . Demian Zijlstra (Leermens) moest ruim een halve minuut toegeven op de winnaar. Sietse Huizinga uit Grijpskerk liep met een tijd van 37:50 naar een prima derde plek. Bij de Heren 40+ kwam Remco Oost uit Rottum evenals in de vorige loop te Stedum prima voor de dag. Zijn winnende tijd was 39:53. Peter Pettinga greep het zilver op veertien seconden van Oost. Richard van de Meij (Delfzijl) tekende voor de derde plek. Klaas Brouwer is een bekende winnaar in de klasse Heren 50+. Ook in Middelstum bleef hij zijn concurrenten ruim voor. Twee minuten bedroeg zijn voorsprong op de nummer twee, Wietze de Vries uit Appingedam. Kees Groenendijk (Stedum) moest op zijn beurt drie minuten toegeven op de winnaar. De klasse Heren 60+ kende in Henk Por een prima winnaar. De Groninger deed 41:46 over de twee ronden van vijf kilometer door en rond Middelstum. Het parcours in Middelstum wordt door de deelnemers erg gewaardeerd doordat het zo afwisselend is. De route loopt door het dorp, door het bos, rondom de prachtige borg Ewsum en langs het Boterdiep terug naar het ijsbaanterrein. Harmannus Havinga, in Stedum nog de winnaar bij de Heren 60+, moest in Middelstum genoegen nemen met de tweede plaats op twee minuten van Por. Henry Kuipers (Bedum) complementeerde het ereschavot met een derde plaats.

Bij de Dames dus een eerste plaats voor Graciëlla Evertsz (Delfzijl). Haar winnende tijd bedroeg 44:28. Daarmee was zij tweeëneenhalve minuut sneller dan Janneke Mosselaar uit het Friese Surhuisterveen. Tineke Baron maakte in haar woonplaats het erepodium compleet met een goede derde plaats. De klasse Dames 40+ was een prooi voor Femke Veldman uit Delfzijl. In 46:58 was zij veruit de rapste dame in haar leeftijdsklasse. Mariska Bosch (Appingedam) knokte zich op twee minuten van de winnares naar een tweede plaats. Saskia Cordes uit Garrelsweer liep met een prima 52:28 naar de derde plaats. Simone Binnema was in de klasse Dames 50+ met een tijd van 48:54 veruit de snelste. De inwoonster uit Eenrum behoort in deze klasse steevast tot de top drie. Frouk van Dijken (Loppersum) en Wiesje Jakobs (Warffum) meldden zich naast de Eenrumse op het erepodium.

De door de ijsvereniging beschikbaar gestelde grote koek in de vorm van het getal 20, in het kader van het twintigjarig bestaan van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit,werd via loting gewonnen door Wim Ammeraal uit Leens. De waardebon van vijfenzeventig euro ging eveneens via loting naar Nienke Eendhuizen uit Westeremden.

IJsvereniging ijsbaan Middelstum kan ondanks een verregende Hippolytusrun 2022 terugkijken op een geslaagde editie. De deelnemers en de toeschouwers die de regen trotseerden hebben genoten met dank aan de vele vrijwilligers en de sponsoren. Daar was het de organisatie om te doen.

De uitslagen en foto’s zijn te vinden in het menu bovenin de pagina onder Seizoen 2022.

Volgende loop in het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit is de Lopster Torenloop te Loppersum op zaterdag 2 juli 2022.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.