Het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit 2022 werd zaterdag 22 oktober 2022 afgesloten met de Huis & Hypotheek Ekensteinloop op en rond het fraaie landgoed Ekenstein te Appingedam. De loop vond plaats onder schitterende weersomstandigheden en kende in Gerard Vos (Appingedam) en Christien Koning (Groningen) twee overtuigende winnaars.

De organisatie, afgevaardigden van de vijf voorafgaande lopen, waren al vroeg op Ekenstein aanwezig om het gebied rond start en finish in orde te maken. Even na het middaguur begon de inschrijving in ’t Schathoes op het terrein. Aan het einde van de inschrijving stonden er 179 deelnemers op papier. Om twee uur gingen ze, gadegeslagen door vele toeschouwers, van start voor hun vijf of tien kilometer. De wedstrijdlopers liepen de ronde op en rond Ekenstein twee keer. De recreatieve lopers één keer.

Het was Gerard Vos uit Appingedam die bij de Heren als eerste na twee rondes terugkeerde bij de finish in een tijd van 34.39. Bijna twee minuten bedroeg zijn voorsprong op de nummer twee, Gerben Vermij (Leens) die op zijn beurt Demian Zijlstra (Leermens) een halve minuut achter zich liet. Bij de Heren 40+ was Barry Bronsema uit Meedhuizen veruit de snelste, gevolgd door Remco Oost (Rottum) en Peter Pettinga (Groningen). De klasse Heren 50+ kende in Klaas Brouwer (Zuidbroek) een nipte winnaar. Hij passeerde twee seconden voor Jan Venhuizen (Appingedam) de finishlijn. Frank Marks uit Groningen tekende voor de derde prijs. Harmannus Hovinga uit Wildervank werd in de klasse Heren 60+ ruim eerste voor Karel Edens (Groningen) en Henry Kuipers uit Bedum.

José Ebbinge (Ten Boer) was de snelste in de klasse Dames, gevolgd door Hanny Douma uit Zuidhorn en Kim de Wolf (Groningen). Bij de Dames 40+ deed Femke Veldman uit Delfzijl wat ze bij elke voorgaande loop had gedaan, winnen. Anderhalve minuut bedroeg haar voorsprong op de nummer twee, Lydia Doornbos uit Appingedam. Mariska Bosch, eveneens uit Appingedam ging met het brons naar huis. De klasse Dames 50+ kende in Christien Koning uit Groningen een overtuigende winnares. Meer dan vijf minuten bedroeg haar voorsprong op nummer twee Simone Binnema uit Eenrum die op haar beurt Janny Spreen uit Gieten anderhalve minuut voor bleef.
Snelste heer bij de vijf kilometer was Merwin Dollison (Winschoten) en snelste dame was Loes Overeem (Enschede). De waardebon van 75 euro beschikbaar gesteld door Mossel Sport te Appingedam ging naar Marnix v.d. Brink uit Groningen.

De prijzen werden na afloop uitgereikt in een sfeervolle Schathoes waar eerst iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de succesvolle lopen in 2022 werd bedankt. Na de prijsuitreiking voor de Huis & Hypotheek Ekensteinloop volgde de prijsuitreiking voor het gehele seizoen 2022. Overall winnaars werden Remco Oost (Rottum) en Femke Veldman (Delfzijl). Voor Femke Veldman kwam de overwinning niet als een verrassing. Zij won in 2022 alle lopen van het circuit. De overwinning van Remco Oost kwam niet zomaar tot stand. Hij had over de beste vijf lopen evenveel punten als Klaas Brouwer uit Zuidbroek. Ze hadden evenveel punten over de beste vijf lopen. Op Ekenstein was Klaas Brouwer sneller, in Middelstum liepen ze exact dezelfde tijd. Maar in vier lopen was Remco Oost de snelste en won daarmee het overall-klassement bij de heren.

Teruggezien kan worden op een succesvol seizoen van het populaire Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.