Afgelopen jaar waren de weersomstandigheden de Hippolytusrun in Middelstum niet goed gezind. Bij start en finish stond het ijsbaanterrein door de vele regenval zelfs onder water. De IJsvereniging IJsbaan Middelstum hoopt dat het traditionele mooie weer tijdens de loop op woensdag 14 juni 2023 weer van toepassing zal zijn. De Hippolytusrun is de tweede loop in het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit 2023

Zoals altijd zullen de leerlingen van de basisscholen om 19.00 uur beginnen met een sponsorloop. Ze doen hierbij hun best op het ijsbaanterrein zoveel mogelijk ronden en dus geld bijeen te lopen voor een door een per school bepaald doel. Om 19.30 uur starten de senioren voor hun loop door en rond Middelstum over tien of vijf kilometer. Het startschot zal worden gegeven door Jan Menninga, wethouder van o.a. sport van de gemeente Eemsdelta.

De route wordt door de deelnemers ieder jaar weer erg gewaardeerd omdat het een zeer afwisselend parcours is. Na de start op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan gaan de deelnemers na een ronde ijsbaanterrein via de Ploegersweg, Coendersweg, Groensingel, Meidoornlaan, het Middelstumer bos, Hippolytushoes, opnieuw stukje bos, de borg Ewsum, Burchtstraat, Trekweg en Ploegersweg terug naar het ijsbaanterrein. De deelnemers kunnen kiezen voor de trimloop van vijf kilometer waarbij de ronde één keer wordt gelopen of de wedstrijdloop van tien kilometer. De ronde wordt dan twee keer afgelegd.

Gewijzigd parcours in verband met wegwerkzaamheden
In verband met wegwerkzaamheden is de Korenlaan voor alle verkeer gesloten. Wel kan het clubgebouw op de ijsbaan, waar de inschrijving plaatsvindt, via de Korenlaan te voet worden bereikt. In verband hiermee zullen de deelnemers aan de vijf en tien kilometer direct na de start een ronde op het ijsbaanterrein lopen om de afstanden te halen. Gevraagd wordt hierbij de aanwijzingen van de organisatie op te volgen.

Inschrijven kan van 18.00 uur tot 19.00 uur in het clubgebouw op het ijsbaanterrein. De betaling van het inschrijfgeld van € 7,00 kan zowel contant als per QR-code plaatsvinden. Er zijn tijdens en na de loop de nodige versnaperingen verkrijgbaar.

Hippolytusrun waarschijnlijk ook na 2023
Zoals bekend zal het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit vanaf 2024 niet meer bestaan. De organisatie van de Hippolytusrun overweegt in de toekomst zelfstandig door te gaan met de populaire loop in Middelstum. Hierover zal binnenkort nadere berichtgeving volgen.

De ijsvereniging bedankt de sponsoren die de loop financieel mogelijk maken en hoopt er samen met de vele vrijwilligers die zich voor de loop inzetten, de deelnemers en de toeschouwers weer een mooi spektakel van te maken in Middelstum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.