Op zaterdag 1 juli 2023 is het weer zover, dan vindt de zestiende editie van de Lopster Torenloop plaats. Loppersum zal op deze zaterdagavond weer volop in het teken staan van hardlopende deelnemers. Ook dit jaar maakt de Lopster Torenloop weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Dit Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste twee, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum al zijn gelopen. Na de Lopster Torenloop volgen nog de Jannes Nijboerloop in Ten Boer, de Snel Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Huis & Hypotheek Ekensteinloop in Appingedam.

De Lopster Torenloop zal dit jaar voor het laatst verlopen worden onder de vlag van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Aan het einde van dit jaar houdt het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit namelijk op te bestaan. Of dit ook verdere gevolgen heeft voor de Lopster Torenloop is momenteel nog niet bekend, hier wordt nog druk over gebrainstormd met de huidige organisatie MFAC Loppersum.

Route
Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen. De route voor de senioren gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en zal nagenoeg dezelfde route zijn als de editie van 2022. Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat, Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals stukje Wijmersweg, Schipsloot en de “bult” van de Hogestraat weer naar start/finish op het Marktplein. De recreatieve lopers lopen één rondje van vijf kilometer en de wedstrijdlopers lopen twee rondjes van vijf kilometer.

NulpuntNul-estafette voor teams
Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zgn. “NulpuntNul-estafette” weer plaatsvinden. Teams met elk vier deelnemers van o.a. bedrijven, sportverenigingen, vriendengroepen e.d., strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die de vorige editie van 2022 werd gewonnen door Aristo Promotions. Al met al een sportieve en hilarische uitdaging.

De warming up voor de vijf en tien kilometer lopers wordt dit jaar verzorgd door Anita Dijkema van Dijkema Training/BuitenGewoon Fitter.

Muziek langs de route
De deelnemers aan de Lopster Torenloop zullen langs de route worden gedragen door de vrolijke klanken en melodieën van de Lopster Streetband LOS (Loppersum On Street).

Starttijden en inschrijven
Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve en wedstrijdloop valt het startschot om 19.00 uur. Het startschot wordt gegeven door dokter Booij, die vorig jaar na 50 jaar afscheid nam als dorpsdokter van Loppersum. Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Ook is hier ruimte om zich om te kleden. De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur en de kosten bedragen € 1,00 per deelnemer (dit is incl. herinnering). De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van vijf en tien kilometer vindt plaats tussen 17.00 – 18.30 uur en de kosten bedragen € 7,00 per deelnemer.

Voor meer informatie over de Lopster Torenloop kijk op www.mfacloppersum.nl of op Facebook. https://www.facebook.com/profile.php?id=100011440073967

 

Onderdeel Afstand Starttijd Inschrijven Inschrijfgeld
Wedstrijdloop 10 km 19.00 uur 17.00 uur – 18.30 uur 7 euro
Trimloop 5 km 19.00 uur 17.00 uur – 18.30 uur 7 euro
Jeugdloop rondjes rond de kerk 18.00 uur 17.00 uur – 17.45 uur 1 euro

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.