Zowel in 2020 als in 2021 was het door de corona maatregelen niet mogelijk het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit te organiseren. Alleen de loop in Ten Boer van vorig jaar, toen nog onder de naam Minimarathon Ten Boer en vanaf nu de Jannes Nijboer loop Ten Boer, kon aangepast doorgang vinden. Maar we mogen weer!!

Het was me nogal wat, de afgelopen twee jaren. In 2020 werden de eerste lopen afgelast. En dat was moeilijk. Als er weer eens een loop werd afgelast kregen we veel vragen of dat zo lang voor de loop al nodig was. En nodig was het want de corona greep al gauw heel snel om zich heen. In 2020 hebben we dan ook geen enkele loop kunnen organiseren. In 2021 kwamen we alleen in actie bij de Minimarathon. Het werd een loop die we ons nog lang zullen herinneren. Bij de start werd door de organisatie van Ten Boer bekend gemaakt dat de Minimarathon Ten Boer in de toekomst de Jannes Nijboer loop zal gaan heten. Jannes, de grote drijfveer achter de loop in Ten Boer was ernstig ziek en kreeg de naamsverandering in zijn naam mee op zijn ziekbed. Enkele dagen later overleed hij.

De coronamaatregelen hebben we inmiddels achter ons mogen laten. En hopenlijk blijft dat in de toekomst ook zo. Anders gezegd, we mogen weer!! We verheugen ons erop de zes lopen weer te mogen organiseren. Andere looporganisaties hebben inmiddels weer vele hardlopers mogen ontvangen. Het is toch een nieuwe start en de deelnemers zijn zonder uitzondering enthousiast dat ze weer “los kunnen”. Wij gaan ervan uit dat  dit ook bij de lopen van het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit het geval zal zijn. Wij hopen jullie op 14 mei a.s. in Stedum te zien. En natuurlijk bij alle daarop volgende lopen van het circuit. We verheugen ons er erg op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.