Tijdens de voorbereidingen van de Hippolytusrun te Middelstum heerste er overdag een drukkende warmte op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan. Tijdens de loop zelf deed de matige wind een aangename duit in het zakje en beleefden de deelnemers en toeschouwers een geslaagde editie van de populaire run te Middelstum.

De sponsorloop voor leerlingen uit het basisonderwijs kende met ruim 130 deelnemers een uitstekend deelnemersveld. Onder aanmoediging van de vele aanwezige toeschouwers liepen de basisscholieren zich de longen uit het lijf om maar zoveel mogelijk ronden op hun stempelkaart te krijgen. Iedere stempel leverde een bepaald bedrag op voor een door de scholieren bepaald doel.
Daarna was het de beurt aan de 182 senioren die tien respectievelijk vijf kilometer voor de kiezen kregen. Na afloop werd het afwisselende parcours door en rond het dorp Middelstum door de deelnemers zoals ieder jaar geprezen. Het startschot werd verricht door wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta. Hij heeft onder andere sport in zijn portefeuille. Menninga roemde het enthousiasme van de actieve organisatie, de ijsvereniging ijsbaan Middelstum. Hem was al ter ore gekomen dat de vereniging vanaf volgend jaar door gaat met de organisatie van de Hippolytusrun en beloofde de vereniging voor volgend jaar namens de gemeente een financiële bijdrage toe. Zoals bekend houdt het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit, waarvan de Hippolytusrun nu nog deel uit maakt na dit jaar op te bestaan.

De vijf kilometer klasse, die eigenlijk geen wedstrijdklasse is, kende in Rutger Schuiling uit Middelstum en Emma Dijkstra uit Stedum de snelste deelnemers. Hun gerealiseerde tijden waren respectievelijk 20:19 en 23:35. De wedstrijd over tien kilometer werd als snelste afgelegd door Gerard Vos uit Appingedam. Hij deed 35:09 over de twee ronden van vijf kilometer. Gerben Vermeij uit Lees deed ruim twee minuten langer over de afstand en Harm Schoonveld (Bedum) was weer een halve minuut langzamer dan Vermeij. Bij de Heren 40+ was het Richard Stel (Groningen) die als eerste terugkeerde op het ijsbaanterrein in een tijd van 36:23. Barry Bronsema uit Meedhuizen moest zes seconden toeleggen op de winnaar. Chris Ruigendijk tekende voor het brons (39:47). Jan Venhuizen uit Appingedam was zoals vooraf gedacht de snelste in de klasse Heren 50+. Hij deed 39:39 over de tien kilometer. Jeroen van der Veen behaalde in 41:30 de tweede plaats. Frank Marks moest 11 seconden toegeven op van der Veen en behaalde daarmee een prima derde plaats. De Heren 60+ kende in Siemon Henrichs uit Delfzijl een prima winnaar. Zijn tijd bedroeg 42:28. Bijna twee minuten langer deed Karel Edens uit Groningen over de Hippolytusrun. Klaas Bijsterveld (Sauwerd) snelde met 46:55 naar de derde plaats.

De dames kenden in Annemarije Souer (Bedum) met 42:42 een uitstekende winnares. Kisten van Apeldoorn uit Groningen moest met een achterstand van vier en een halve minuut haar meerdere erkennen in de winnares. Janny Dammer volgde op ruim twee minuten van van Apeldoorn. Ook bij de dames 40+ een duidelijke winnares. Femke Veldman deed bijna twee minuten minder dan zilver winnares Marinda Gankema uit Hoogkerk over de twee rondes van vijf kilometer. Annica Doornbos uit Winsum gaf weer een halve minuut toe op Gankema. Zoals in alle klassen bij de dames kende ook de klasse Dames 50+ een duidelijke winnares. Christien Koning (Groningen) was ruim vier minuten sneller dan Marjan Helmantel uit Eelde. Simone Binnema wist zich als derde te kwalificeren.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de starter van de avond Jan Menninga. De organiserende ijsvereniging ijsbaan Middelstum kan terugzien op een zeer geslaagde Hippolytusrun en bedankt een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt. In 2024 dus een vervolg aan de geslaagde edities van de loop in Middelstum en omgeving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.