Op maandag 4 september 2023 is de 3e Jannes Nijboerloop gehouden. De weersomstandigheden waren misschien wel een beetje te warm gezien de bezwete gezichten en shirtjes bij de finishlijn.

Om 18.45 uur ging de basisschooljeugd van start voor een rondje van ruim een kilometer. Nabij de finish werden ze luid aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s en de lopers van de 5 en 10 kilometer. De 10 kilometer lopers gingen om 19.00 uur van start na het startschot van speaker Henk Kooi. De loop ging via de Gaykingastraat, Stadsweg richting het bos en door het bos naar Boven Thesinge waar een drinkpost stond. Na het Thesingerfietspad en de oversteek van de Boersterweg ging het naar Dijkshorn waar een tweede waterpost stond. Daarna nog ruim anderhalve kilometer tot de finish.

De 5 kilometer lopers werden om 19.05 uur weggeschoten en gingen via de Gaykingastraat, Boersterweg richting Sint Annen. Na anderhalve kilometer sloten ze aan bij route van de 10 kilometer. Vervolgens gingen ze via Dijkshorn, Stadsweg, Fivelstraat naar de finish. Een groot aantal toeschouwers riep ze naar de finish toe.

Bij de vrouwen won Emma Dijkstra uit Stedum de 5 kilometer in een tijd van 25:18. Bij de heren was Aart-Jan Lenstra de snelste in een tijd van 18:54. Bij de senioren 10 kilometer was Hessel Wijnja uit Groningen de snelste in een tijd van 32:52 gevolgd door Maurice Kram uit Roden in 35:02 en Gerben Vermeij uit Leens in 35:47.

Voor de overige uitslagen zie de website: ommelanderloopcircuit.nl. Al met al was het een mooie strijd met 233 deelnemers voor de 5 en 10 kilometer en ongeveer 20 kinderen voor de kidsloop. De volgende loop van het Ommelander Loopcircuit is op zaterdag 30 september in Uithuizermeeden.

Uitslagen Jannes Nijboer loop, maandag 4 september 2023
Foto’s Jannes Nijboer loop, maandag 4 september 2023 door Mark de Vries
Foto’s Jannes Nijboer loop, maandag 4 sepember 2023 door Herman Rinket

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deze verschijnt 6 keer per jaar.